Team - Dierenkliniek de Roldertoren
16555
page-template-default,page,page-id-16555,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Team

Randy Smink-Koek

Vanaf dat ik kon praten wist ik het al…ik ging iets met dieren doen en dierenarts was mijn droom. Door mijn ouders ben ik met dieren opgegroeid en is de liefde voor dieren al vroeg ontstaan. Ook het paardrijden is ons met de paplepel ingegoten. Gelukkig heb ik de kans gekregen mijn droom waar te maken en ik geniet met volle teugen van ons prachtige vak. Vroeger was ik regelmatig te vinden bij Rieks in de auto en vond ik het geweldig om mee te gaan visites rijden. Voor mijn afstuderen had ik al veel praktijkervaring opgedaan en dat hielp ook tijdens mijn studie enorm om meer inzicht te krijgen.

Samen met mijn man onze pony’s, paarden, honden en onze kat woon ik op een fijne boerderij aan het kanaal in het mooie gezellige Orvelte. Naast mijn werk is mijn grote hobby paardrijden. Ik hou van gezelligheid dus een avondje met vrienden eten vind ik ook heerlijk.

Meteen na mijn afstuderen in 1999 ben ik in de gemengde praktijk bij Rieks en Elly Hatzmann gaan werken. Mijn werkzaamheden bestonden de eerste jaren vooral uit het visites rijden en grote huisdieren behandelen. Ook was ik veel te vinden op de paardenkliniek in Schoonloo. Steeds meer verschoven mijn werkzaamheden richting de gezelschapsdieren en de paarden.

In de gezelschapsdieren heb ik mijn draai helemaal gevonden. Ik hou me bezig met alle voorkomende werkzaamheden en ben vaak in de operatiekamer te vinden. Ik hou van gezelligheid en vind het belangrijk dat zowel u als uw huisdier zich prettig voelen bij ons en er een ontspannen sfeer heerst.
Sinds 1 januari 2014 is de gemengde praktijk gesplitst heeft de gezelschapsdierenpraktijk een nieuwe naam gekregen: Dierenkliniek de Roldertoren. We hebben de prachtige toren van Rolde in ons logo verwerkt. In december 2016 zijn we verhuisd naar de Hoofdstraat 3 in Rolde en kregen we uitzicht op de toren. In ons nieuwe pand zijn we van vele gemakken voorzien en hebben we een prettige sfeer voor mens en dier weten te creëren.
Elke dag sta ik met plezier klaar voor mens en dier. Mijn werk geeft me veel voldoening en een blij dier en een blije eigenaar zijn de kroon op mijn werk.

Ik hoop u ook te ontmoeten in onze praktijk en samen met u een goede gezondheid van uw huisdier te bewerkstelligen om zo te zorgen dat u zo lang mogelijk plezier heeft van uw huisdier.


Irene van Veen

Mijn naam is Irene van Veen. Sinds januari 2017 ben ik met veel plezier werkzaam bij Dierenkliniek de Roldertoren. Al van jongs af aan was ik gek op dieren. Ik ben opgegroeid in Flevoland met twee katten en later kwamen er verzorgpony’s bij en liet ik een hond in de buurt uit. Vanaf halverwege het vwo wist ik het zeker, ik wilde dierenarts worden. In 2009 ben ik gelijk na de middelbare school aan de studie diergeneeskunde in Utrecht begonnen. De laatste drie jaar van mijn opleiding heb ik de master gezelschapsdieren gedaan. Na mijn afstuderen in 2016 ben ik eerst een paar maanden naar IJsland gegaan waar ik voor een guesthouse buitenritten voor toeristen met IJslandse paarden heb begeleid. Hierna heb ik Flevoland verlaten en ben ik aan de slag gegaan bij deze leuke praktijk. Het leuke aan dit werk vind ik de afwisseling en het contact met de dieren en hun eigenaren. In mijn vrije tijd ga ik graag paardrijden en bakken. Tot ziens in de praktijk!


 

 


 

Marleen Broersma

Mijn naam is Marleen Broersma en ben sinds oktober 2007 werkzaam in deze praktijk.

 

Van jongs af aan ben ik dol op dieren en heb altijd gehoopt om beroepsmatig iets met gezelschapsdieren te kunnen doen. Toen ik hier in 2007 voor 4 uur in de week aangenomen werd was ik ontzettend blij. Gelukkig werden de uren algauw uitgebreid zodat ik er geen ander werk meer naast hoefde te doen en me volledig kon storten op het paraveteriniaire werk wat ik tot op de dag van vandaag met heel veel plezier doe!

 

Naast de dagelijkse werkzaamheden zoals baliewerk, opereren, assisteren en administratiewerk geven we als praktijk ook regelmatig puppy-party’s die ik samen met mijn collega’s organiseer. Daarnaast vind ik het ontzettend leuk om me bij te scholen om op die manier van alle nieuwe ontwikkelingen op de hoogte te blijven en er steeds meer bij te leren. Sinds kort ben ik gestart met het geven van afvalbegeleidingsconsulten waarbij ik de eigenaar help de hond of kat op een gezonde manier af te laten vallen en nog belangrijker: de hond of kat op het streefgewicht te houden wat de gezondheid en levensduur van het dier ten goede komt. Ook heb ik recentelijk een veterinair voedingscollege gevolgd en mijn diploma hiervoor gehaald. Als veterinair voedingsconsulente geef ik graag goede adviezen betreffende de (dieet)voedingen van de hond of kat, waarbij ik geleerd heb dat het geven van de juiste voeding met de juiste voedingsstoffen afgestemd op het dier zelfs ziekte kan voorkomen en herstel kan bevorderen. Over mensen wordt vaak gezegd: ‘je bent wat je eet’, bij dieren is het net andersom: ‘je eet wat je bent’.

 

Het welzijn van het dier staat bij mij centraal en ik vind het fantastisch om op deze manier mijn steentje bij te dragen en hoop dat ik dit nog heel lang mag blijven doen!


 

Theresa Bazuin

Als assistente werk ik al jaren bij de Kleine Huisdieren; oa hond, kat, konijn of cavia, alle dieren hebben hun eigen charmes.
In de praktijk doe ik allerlei werkzaamheden, van assisteren bij operaties, apotheekbeheer, voedingsadvies, boekhouding, schoonmaakwerkzaamheden tot baliewerk  en niet te vergeten het verzorgen van dieren na een operatie of bij ziekte.

Dit gebeurt niet alleen overdag, soms is het noodzakelijk om ’s avonds of ’s nachts ook een dier in nood te helpen.
Daarnaast geef ik over verschillende onderwerpen voorlichting om zo problemen  proberen te voor komen. Dit doe ik ook met het geven van puppy-party’s, waarbij de pup en hun baasje kennis kunnen maken met de praktijk en enkele medewerkers.
Om van de nieuwste ontwikkelingen op de hoogte te blijven volg ik het hele jaar door cursussen op locatie of via de computer. Het leuke hiervan is ook dat je met andere collega’s ervaringen kunt uitwisselen.
Ik hoop dan ook dit werk nog vele jaren te kunnen doen.


 


 

Lillian Brinkman

Lillian Brinkman

Sinds 2010 ben ik werkzaam op dierenartsenpraktijk Aa en Hunze en ben  op  dit moment werkzaam op beide praktijken; Dierenkliniek de Roldertoren  en  Paardenkliniek Aa en Hunze.

 

Vanuit mijn stage op de praktijk in Schoonloo, ben ik de opleiding  para-veterinair dierenartsassistente gaan volgen te Barneveld.

 

Het is ontzettend leuk en dankbaar werk wat je mag doen, je hebt veel  diversiteit in de praktijk, ook omdat ik ook nog tussen de paarden zit.
Er is geen dag het zelfde en het is altijd leerzaam!
Het contact met de klanten en hun dieren is iets wat heel mooi kan  zijn,  er zijn hele blije en grappige momenten maar helaas ook hele  verdrietige  momenten.

 

Onder andere mag ik nu ook stagiaires begeleiden en beoordelen op de  proeven van bekwaamheid.
Om jonge enthousiaste leerlingen te mogen ontvangen en begeleiden tot  erkend dierenartsassistent is een hele mooie uitdaging; om ze zoveel  mogelijk te laten zien en te laten leren in de periode dat ze stage  mogen lopen.