Paspoort versus vaccinatieboekje - Dierenkliniek de Roldertoren
29
post-template-default,single,single-post,postid-29,single-format-standard,bridge-core-3.0.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

Paspoort versus vaccinatieboekje

Paspoort versus vaccinatieboekje

Sinds 29 december 2014 zijn er wat regels veranderd voor wat betreft uw huisdier meenemen naar het buitenland.
Er is een nieuw EU paspoort uitgegeven die beter bestand is tegen fraude dan het ‘oude’ exemplaar.

De nieuwe paspoorten mogen alleen door dierenartsen worden verstrekt en die zijn tevens verplicht de paspoortnummers tezamen met de chipnummers te registreren en zo dus bij te houden welk dier welk paspoort heeft. Blanco paspoorten mogen nu dus niet meer worden verstrekt zodat ook fokkers niet meer een zelf ingevuld paspoort kunnen leveren bij de pups.

Zodra een dier gechipt is kan het nummer op de identiteitspagina worden ingevuld en moet deze gelamineerd worden zodat de gegevens niet meer kunnen worden gewijzigd.

Ook de vaccinatiestickers moeten worden gelamineerd zodat ook deze niet meer gewijzigd kunnen worden. Eventueel kunnen niet verwijderbare vaccinatiestickers worden gebruikt.

Als u een paspoort heeft ontvangen voor 29-12-2014 kunt u deze blijven gebruiken voor reizen in het buitenland. Oud model paspoorten verkregen na 29-12-2014 zijn niet geldig als reisdocument.
Paspoorten verkregen na 29-12-2014 moeten van het nieuwe model EU zijn als u het als reisdocument gaat gebruiken.

Er zijn ook vaccinatieboekjes verkrijgbaar, deze zijn vriendelijker geprijsd en geschikt om uw huisdier naar een pension te brengen of voor uw eigen administratie.

Als u uw huisdier mee gaat nemen naar het buitenland en u twijfelt of uw paspoort daarvoor geschikt is kunt u deze natuurlijk altijd even laten controleren bij ons.