Overstappen op ander voer? - Dierenkliniek de Roldertoren
16946
post-template-default,single,single-post,postid-16946,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Overstappen op ander voer?

Overstappen op ander voer?

Nieuwe voeding introduceren

Als u uw dier andere voeding gaat geven is het belangrijk om dit geleidelijk te introduceren. Een geleidelijke overgang is belangrijk om uw huisdier te laten wennen aan de smaak van het nieuwe voer en om het maag-darmkanaal zich te laten aanpassen op de nieuwe samenstelling van het voer.

Het beste is om gedurende een week over te gaan op nieuw voer. Op dag 1 geeft u het oude voer met een klein beetje van het nieuwe voer. Vanaf dan geeft u elke dag wat minder van het oude voer en wat meer van het nieuwe voer. Op dag 7 kunt u dan alleen het nieuwe voer geven.

Als er te snel gewisseld wordt van voeding kan dit diarree veroorzaken en kan het gebeuren dat uw dier niet voldoende eet omdat het dier nog moet wennen aan het nieuwe voer.

Als u overgaat op nat voer kunt u het extra aantrekkelijk maken voor uw dier door wat handwarm water toe te voegen aan het voer. Hierdoor wordt de geur sterker en zijn ze sneller geneigd te gaan eten.

Als uw dier een moeilijke eter is kan het helpen om te doen alsof het een traktatie is en om het voer steeds aan te bieden en het tussendoor weg te halen. Door het steeds opnieuw aan te bieden is de kans groter dat ze willen eten.

Mocht het niet goed lukken om over te stappen en wil uw dier niet goed eten, neem dan even contact met ons op.