Dierenkliniek de Roldertoren | Castratie Kater
16435
page-template-default,page,page-id-16435,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Castratie Kater

De kater kan vanaf 6 maanden leeftijd gecastreerd worden. Vaak adviseren wij om de kater pas te castreren als hij iets ouder is.Over het algemeen wordt gezien dat katten door de castratie rustiger worden en dat ze minder vaak en kortere perioden van huis zullen zijn. De ingreep vind onder volledige narcose plaats. Doorgaans herstellen de katten zeer snel van de ingreep.

 

De kat wordt ’s ochtends gebracht en zal in de loop van de ochtend gecastreerd worden. Meestal kan de kat aan het eind van de middag weer naar huis, maar het gebeurt ook weleens dat de kat pas begin van de avond naar huis mag. De kat moet minimaal 3 dagen binnengehouden worden in verband met de wondgenezing en de veiligheid: de narcose moet weer helemaal uit het lichaam verdwenen zijn zodat het reactievermogen van de kat weer goed is en hierdoor weer scherp kan reageren op het verkeer, andere dieren en gevaren in de omgeving.