Dierenkliniek de Roldertoren | Sterilisatie poes
16441
page-template-default,page,page-id-16441,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Sterilisatie poes

Een poes kunt u laten steriliseren als ze 6 maanden oud is. Ons advies is vaak om toch nog even iets langer te wachten totdat de poes wat meer volgroeid is. Mocht de poes naar buiten gaan en zit u niet te wachten op een nestje dan kunt u als tijdelijke oplossing de Poezepil geven.Het steriliseren van een kat betekent eigenlijk het onvruchtbaar maken van de kat. Sterilisatie houdt in dat de eierstokken worden verwijderd. Daarnaast wordt de baarmoeder goed nagekeken: bij twijfel wordt de baarmoeder ook verwijderd om eventuele ontsteking van de baarmoeder te voorkomen.De ingreep vind onder volledige narcose plaats. Doorgaans herstellen de katten zeer snel van de ingreep.De kat wordt ’s ochtends gebracht en zal in de loop van de ochtend gesteriliseerd worden. Meestal kan de kat aan het eind van de middag weer naar huis, maar het gebeurt ook weleens dat de kat pas begin van de avond naar huis mag.In tegenstelling tot de hond hoeft de kat geen kraag om of een medical petshirt aan. De wond wordt zo dusdanig gesloten, dat slechts een enkele kat het voor elkaar krijgt om de wond en (hechtingen) los te krijgen. De kat moet minimaal 3 dagen binnen gehouden worden in verband met de wondgenezing en de veiligheid: de narcose moet weer helemaal uit het lichaam verdwenen zijn zodat het reactievermogen van de kat weer goed is en hierdoor weer scherp kan reageren op het verkeer, andere dieren en gevaren in de omgeving.

 

Na tien dagen moet de wond gecontroleerd worden en indien nodig hechtingen verwijderen, hier moet een afspraak voor gemaakt worden.